050 512 8008 info@finlt.fi

Ilmalämpöpumppu kodin lämmitykseen

lämpöpumppu asennus huolto myynti turku

Ilmalämpöpumppu sopii sähkö-, öljy- tai puulämmitteisen omakotitalon, rivitaloasunnon tai vapaa-ajan asunnon lämmitykseen.

Oikeanlaisen ja -tehoisen ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttavat mm. asunnon koko, asukasmäärä ja tulisijat. Neliöiden lisäksi kodin koossa on huomioitava tilavuuskuutiot, koska tilojen korkeus vaikuttaa lämpöpumpun tehon tarpeeseen. Viilennystarvetta ajatellen merkittäviä ovat myös mm. suuret ikkunapinnat sekä niiden ilmansuunta.

Tuoko ilmalämpöpumppu säästöjä lämmityskuluihin?

Ilmalämpöpumppu säästää sähkö- ja öljylämmitteisissä kodeissa vuosittain energiaa n. 3 000–8 000 kWh, riippuen asunnon koosta.  Kaukolämpökohteissa säästöt ovat hieman matalampia. Rahallisesti 3 000–8 000 kWh energiansäästö tarkoittaa n. 350–900 euron vuosittaisia säästöjä.

Mitä ominaisuuksia ilmalämpöpumpussa pitäisi olla?

Ilmalämpöpumpuissa on mallista riippuen erilaisia toimintoja, joilla voidaan helpottaa tai tehostaa niiden käyttöä. Näitä toimintoja voivat olla esimerkiksi etäohjaus, takkatoiminto tai ilmanlaatuun vaikuttavat puhdistustoiminnot. Mobiiliyhteyden kautta tapahtuva etäohjaus on kätevä esimerkiksi mökillä olevan ilmalämpöpumpun ohjaukseen. Tulisijalla varustettuun kohteeseen kannattaa valita ilmalämpöpumppu, jossa on takkatoiminto. Takkatoiminto jakaa tulisijan lämmön tasaisesti eri puolille kotia. Ilmalämpöpumppujen puhdistustoiminnoilla on merkitystä erityisesti hyvää huoneilmaa arvostaville ja huoneilman epäpuhtauksista kärsiville.

 

Ilmalämpöpumpun sijoittaminen

Ilmalämpöpumpun sijoittaminen asuntoon vaikuttaa oleellisesti ilmalämpöpumpun tehokkuuteen. Sisäyksikön paikkaa valittaessa tulee kiinnittää huomiota ilmankiertoon. Mitä avonaisempi lämmitettävä tila on, sitä parempi. Tavoitteena on, että ilmalämpöpumpun puhaltama ilma pääsee kiertämään asunnossa mahdollisimman vapaasti. Yleensä toimivia sijaintipaikkoja ovat esim. eteisaulat ja olohuoneet. Useampikerroksisessa omakoti- tai rivitaloasunnossa toimivin ja tehokkain tapa on asentaa jokaiseen kerrokseen  ilmalämpöpumppu. Näin varmistetaan lämmityksen ja viilennyksen toimivuus kaikissa kerroksissa.

 

Ilmalämpöpumpun valinta viilennyskäyttöön

Ilmalämpöpumppua hankittaessa on tärkeää mitoittaa laite oikein ja valita kohteeseen sopiva laite. Jäähdytystehon tarve on noin yksi kilowatti parinkymmenen neliömetrin tilassa. Jäähdytystehon arvioinnissa on huomioitava lisäksi talon kokonaislämpökuorma. Siihen vaikuttavat mm. ikkunoiden suunta, koko, kattorakenne, sauna, kodinkoneet, valaistus ja asukkaiden määrä.

Lue myös

Naantalin Palokärki

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Ilmalämpöpumppu soveltuu kerrostalohuoneiston viilentämiseen erinomaisesti. Ilmalämpöpumpun avulla voit säätää sisälämpötilan juuri sellaiseksi, kuin haluat ja lämpötila pysyy mukavan viileänä kuumimpinakin kesäpäivinä.

Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumppu on tehokas viilennyslaite, joka toimii luotettavasti ja hiljaisesti myös kovilla helteillä. Ilmalämpöpumppu pitää tilat miellyttävän viileinä ja halutussa lämpötilassa. Pumpun tuottama viileys jakaantuu tasaisesti sisätiloihin eikä aiheuta vedon tunnetta.

Yhteys

Laitetaanko lämpöä, viileää vai jotain siltä väliltä?

lämpöpumppu asennus huolto myynti turku
Toimistotila Petreliuksen talossa
Luotettava Kumppani
lämpöpumppu asennus huolto myynti turku
lämpöpumppu asennus huolto myynti turku
lämpöpumppu asennus huolto myynti turku