turun-lampotekniikka-logo-60x60

Tuhansien eurojen energia-avustus tarjolla lämmitysremonttiin – nyt kannattaa vaihtaa ilmavesilämpöpumppuun

Vaihtaminen öljylämmityksestä uusiutuviin energiamuotoihin ei ole koskaan ollut lompakolle kannattavampaa. Valtio jakaa tuhansien eurojen edestä avustusrahaa lämpöremonttia tekeville.

Aikansa eläneestä öljylämmityksestä vaihtaminen uusiutuviin energiamuotoihin kannattaa aina, mutta nyt ja lähivuosina erityisesti. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA nimittäin myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin tuhansien eurojen edestä tästä hetkestä aina vuoden 2022 loppuun asti.

Kotitalouksien ja taloyhtiöiden on mahdollista hakea energia-avustusta enimmillään 4000-6000 euroa vaihtaessaan uusiutuviin energiamuotoihin, kuten ilmavesilämpöpumppuihin. Avustus on tarkoitettu kattamaan remontointitöiden mukanaan tuomia kustannuksia.

Miksi tällaisia avustuksia sitten ylipäätään jaetaan? Kaiken pohjana on rakennusten energiankulutuksen alentaminen ja sitä kautta saatava energiansäästö.

Ja mikä parasta, lämpöremontoivan asukkaan lompakko pysyy tulevaisuudessa vaihdon myötä entistä lihavammassa kunnossa. Esimerkiksi 100-150 neliömetrin kokoisessa omakotitalossa, jossa vaihdetaan öljylämmitteisestä lämmitysmuodosta ilmavesilämpöpumppuun, on vuosittainen säästösumma energialaskuissa helposti nelinumeroinen.

”Energia-avustus kiinnostaa! Miten voin hakea?”

Avustuksia voivat hakea asuinrakennuksen omistavat henkilöt ja yhteisöt: taloyhtiöt, henkilöasiakkaat, valtion tuella rahoitetut vuokra-asunnot ja asumisoikeusasuntoja omistavat yhteisöt. Yksityisasiakkaista huomioitakoon, ettei hakijan tarvitse itse asua asunnossa tai olla edes kirjoilla, vaan omistajuus riittää. Edellytyksenä kuitenkin on, että talo on ympärivuotisessa asuinkäytössä.

Kaikki kannattaa aloittaa huolellisesta suunnittelutyöstä ja mahdollisuuden tutkimisesta. ARA on avannut hakuprosessia ja avustusrahan saamista edellyttäviä asioita selkeästi omilla verkkosivuillaan, joihin pääset esimerkiksi TÄSTÄ LINKISTÄ.

Hakemusta varten tarvitaan suunnitelma tulevasta remontoinnista sekä kustannusarvio, jonka laatii palveluntuottaja, eli lämmitysalan ammattilainen. Siksi suosittelemmekin ottamaan yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, mikä on paras lämmitysratkaisu juuri teille ja mitä avustettava työ tulisi maksamaan.

Miksi juuri ilmavesilämpöpumppu?

Ilmavesilämpöpumput ovat nousseet energiaratkaisuissa todelliseksi hitiksi viime vuosina – eikä ihme! Niiden teknologia on kehittynyt viimeisten vuosien aikana hurjaa vauhtia, ja ne viilentävät sekä lämmittävät kodin energiatehokkaasti ja ennen kaikkea vaivattomasti siirtäen energiaa ulkoilmasta lattialämmitykseen, patterilämmitykseen ja käyttöveteen.

On myös hyvä huomioida, että ilmavesilämpöpumppujen asennus on halvempaa kuin esimerkiksi maalämpöpumppujen, joissa tarvitaan työvaiheessa lämpökaivoporausta.

Niin hakemusta kuin itse työtä varten tarvitset luonnollisesti ammattitaitoiset tekijät – ja sellaisten sivuilla oletkin sopivasti juuri nyt. Vuosikymmenten ammattitaito ja vilpittömän rehti palvelu sekä tietotaito ilmavesilämpöpumpuista ja muista lämmitysratkaisuista ovat takuuvarma osuma tähän vaihtoprosessiin.

Sinulla tarve, valtiolla avustus ja meillä ammattitaito remontin toteuttamiseen. Eikö tämä kuulostakin tilaisuudelta, jota ei voi ohittaa?